Protesterna kallas mejlbomber - nysvenska möjligen?

Efter några dagars semester så kommer man ut på nätet igen och ser att Expressen av alla har satt upp ett enkelt hjälpmedel för att skicka protestmail till riksdagsledamöter. Bra initiativ tycker jag, vi måste fortsätta att protestera tills lagen rivs upp.

Sen reagerade jag starkt när jag såg riksdagsdebatten kring Lex Orwell - flera borgerliga partier sa att de hade blivit "mailbombade". Prata om att reducera mina första kontakter med riksdagen till något oerhört negativt. Jag själv mailade fyra riksdagsledamöter som jag tycker representerar mig, och plötsligt heter det att jag har deltagit i en mailbombning. Om massmedia hade beskrivit den proteststorm som bland annat innebar hundratusentals mail som en mailbombning så hade väl det varit ok, men när jag, som trogen borgerlig väljare, blir anklagad av de partier som jag själv har röstat fram, för att ha mejlbombat riksdagen så känner jag mig förolämpad.

Nej förtroendet för regeringen Reinfeldt är efter två år extremt lågt. Skrota FRA-förslaget!

Expressen


Birgitta Olsson skräder inte på orden - sverige på väg mot DDR

Så röstades Lex Orwell igenom av en borgerlig majoritet. Vansinne, svek, ofattbart.
Birgitta Olsson skräder i DN inte på orden: "Beslutet i riksdagen känns "sorgligt i hjärtat", tycker Birgitta Ohlsson:
- Som liberal är jag skeptisk till grundprincipen: avlyssning utan brottsmisstanke. FRA-förslaget gör inte Sverige till DDR eller Nordkorea, men Rom byggdes inte på en dag. Alla små tecken som hämmar människors personliga integritet måste vi vara försiktiga med."

Denna åsikt låg till grund till hennes beslut att lägga ner sin röst. Varför inte vara ännu tydligare och rösta nej?
Nu ska man väl inte gå för hårt åt just Birgitta Olsson, då hon trots allt är den enda folkpartisten som vågade stå upp mot ett helt vansinnigt förslag, även om jag nog gärna hade sett henne rösta nej. Men de man däremot ska gå hårt åt är resten av folkpartisterna och centerpartiet. Två uttalat liberala partier som härmed har tagit avstånd från den liberala ideologin. Jan Björklund lös med sin frånvaro i debatten, riktigt fegt i en så viktig fråga, men kanske inte helt förvånande då han fortsatt på Lars Leionborgs inslagna väg och gjort folkpartiet till ett än mer konservativt parti snarare än ett liberalt.
Varför Maud Olofsson som vanligtvis ger ett vettigt intryck inte figurerade mer än som partipiska för att få dissidenterna att rätta sig i ledet har jag också svårt att förstå. Svagt!

Mitt liberala hjärta som röstat till höger förstår faktiskt ingenting längre. Vilka hot är det våra borgerliga riksdagsmän känner till som experter, media och okunnig allmänhet inte har hört talas om? Sedan när blev sverige målet för terrorister? Vilka trupprörelser i främmande land där insatsstyrkorna finns är det vi kommer att kunna spana på med den nya lagen? Mailar rebeller i afrika och afganistan till sverige?
Och hur ska vi kunna lita på de många tekniker som ska arbeta med signalspaningen och utvecklingen av mjukvaran? Jag hoppas nästan att nån spexande tekniker ser till att Anders Lundins alla förehavanden på internet automatiskt mailas till Expressen och Aftonbladet. För ett system som är vattentätt även för de tekniker som utvecklar systemet, ja det har jag oerhört svårt att se.

Nej det här känns mycket bittert. Ska man kryssa för Birgitta Olsson i nästa val eller ska man rösta blankt? För Folkpartiet Totalitärerna eller centern känns just nu mycket avlägset.

DN SvD Expressen

Statsministern ser på fotboll - riksdagen röstar igenom allmän avlyssning

Vi lever i en patetisk ursäkt till demokrati. Riksdagen röstar igenom den mest antidemokratiska och integritetskränkande lagen i modern tid, och vad gör statsministern. Jo han ser på fotboll!

Aftonbladet

Rösta nej till Lex Orwell!

Oerhört bra text av Oscar Swartz på SvD!

Och oerhört patetiskt att Folkpartiet Totalitärerna har en enket om integritetsfrågor på sin webbplats.

SvD - Stoppa FRA!


Nytt ohederligt FRA-försök från alliansen

Efter en framgång för den personliga integriteten, opinionen och den svenska demokratin lutar det nu åt att samma FRA-förslag nu blir genomröstat efter några mindre modifikationer. Ökad kontroll och flera granskningsinstanser talas det om, men i grunden har förslaget inte ändrats - Alla svenskars förehavanden på Internet kommer fortfarande att avlyssnas av staten.

Att en borgerlig regering, med centern och folkpartiet som kallar sig liberala, driver igenom detta förslag är häpnadsväckande. Men vad de nu gör, dvs hetsar igenom förslaget med knapp tid för eftertanke gällande kompletteringarna, är oerhört respektlöst. 

Rolf Gunnarsson (m) är övertygad om att det hafsigt modifierade förslaget kommer att klubbas, bland annat för att riksdagen ska ta sommarlov.

Vad är det för riksdagsmän vi har? Å ena sidan en majoritet som har liten respekt för folkets stora engagemang i frågan, å andra sidan riksdagsledamöter som hellre tar sommarlov än ger frågan den tid och uppmärksamhet den förtjänar.

En borgerlig riksdagsmajoritet borde givetvis skjuta upp beslutet till hösten, se över förslaget grundligt, och låta folket komma till tals. Istället kuppar allianspartierna igenom förslaget för att snabbt och effektivt hindra svenska medborgare komma till tals.

Och var är partiledarna? Uppenbarligen har de inte civilkurage nog att stå upp och själva tala i den här infekterade frågan.

Jag har alltid tidigare röstat borgerligt, på folkpartiet och centern för deras liberala grundvärderingar. Nu är det tydligt att deras liberala inriktning bara är en ytlig fernissa och ingenting som partierna verkligen står för. I nästa val undrar jag vad jag ska rösta på.

Fortsätt att skicka mail till våra folkvalda i riksdagen, eller varför inte ringa dem? En allmän övervakningslag där alla svenskar avlyssnas av militären hör verkligen inte hemma i en demokrati.

SvD DN Stoppa FRA!


RSS 2.0