Birgitta Olsson skräder inte på orden - sverige på väg mot DDR

Så röstades Lex Orwell igenom av en borgerlig majoritet. Vansinne, svek, ofattbart.
Birgitta Olsson skräder i DN inte på orden: "Beslutet i riksdagen känns "sorgligt i hjärtat", tycker Birgitta Ohlsson:
- Som liberal är jag skeptisk till grundprincipen: avlyssning utan brottsmisstanke. FRA-förslaget gör inte Sverige till DDR eller Nordkorea, men Rom byggdes inte på en dag. Alla små tecken som hämmar människors personliga integritet måste vi vara försiktiga med."

Denna åsikt låg till grund till hennes beslut att lägga ner sin röst. Varför inte vara ännu tydligare och rösta nej?
Nu ska man väl inte gå för hårt åt just Birgitta Olsson, då hon trots allt är den enda folkpartisten som vågade stå upp mot ett helt vansinnigt förslag, även om jag nog gärna hade sett henne rösta nej. Men de man däremot ska gå hårt åt är resten av folkpartisterna och centerpartiet. Två uttalat liberala partier som härmed har tagit avstånd från den liberala ideologin. Jan Björklund lös med sin frånvaro i debatten, riktigt fegt i en så viktig fråga, men kanske inte helt förvånande då han fortsatt på Lars Leionborgs inslagna väg och gjort folkpartiet till ett än mer konservativt parti snarare än ett liberalt.
Varför Maud Olofsson som vanligtvis ger ett vettigt intryck inte figurerade mer än som partipiska för att få dissidenterna att rätta sig i ledet har jag också svårt att förstå. Svagt!

Mitt liberala hjärta som röstat till höger förstår faktiskt ingenting längre. Vilka hot är det våra borgerliga riksdagsmän känner till som experter, media och okunnig allmänhet inte har hört talas om? Sedan när blev sverige målet för terrorister? Vilka trupprörelser i främmande land där insatsstyrkorna finns är det vi kommer att kunna spana på med den nya lagen? Mailar rebeller i afrika och afganistan till sverige?
Och hur ska vi kunna lita på de många tekniker som ska arbeta med signalspaningen och utvecklingen av mjukvaran? Jag hoppas nästan att nån spexande tekniker ser till att Anders Lundins alla förehavanden på internet automatiskt mailas till Expressen och Aftonbladet. För ett system som är vattentätt även för de tekniker som utvecklar systemet, ja det har jag oerhört svårt att se.

Nej det här känns mycket bittert. Ska man kryssa för Birgitta Olsson i nästa val eller ska man rösta blankt? För Folkpartiet Totalitärerna eller centern känns just nu mycket avlägset.

DN SvD Expressen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0